torsdag den 21. januar 2010

Morgenen starter tidligt her. Allerede kl 5.30 er der gang i den, ind imellem er der en bil der kører allerede kl. 4 men vi ligger altså og gasser den under nettene indtil kl 6.30. De første par timer er her koldt, rigtigt koldt og det er lange bukser og trøjer. De der bor her går med huer og vanter!! En enkelt har endog en nissehue!!
Der ligger en fugtig tåge hen over alt så man kan ikke se mere end ca. 100 m frem. Omkring kl 8.30 har solen brændt hul i tågen og temperaturen stiger stille og roligt.
Her er helt utroligt smukt med det flotteste bjerg der adskiller Thailand fra Burma. Når solen dukker frem i tågerne kunne man fristes til at tro man er på et Hotel Resort, umiddelbart ser det idyllisk ud med de små hytter der klinger sig til bjerget, men kigger man sig omkring er det tydeligt hvor man er. Jeg er glad for at vi er her i den tørre periode, når det regner må det være et fuldstændig uoverskueligt mudder og søle.
Det tager ca. 1,5 time at gå fra den ene ende af lejren til den anden, i alt er her ca. 50.000 personer og langt de fleste er kvinder og børn. I de fleste små hytter bor 2-3 familer.
Da vi er her på invitation fra Dr.Simon  kan vi ikke færdes alle steder indenfor lejren,, men kun på en del af området.
I søndags da vi var på tur, så vi flere smålejre rundt omkring der er blevet lukket og flyttet hertil.

Da vi bor overfor indgangen til Dr. Simons hus kan vi følge med i det meste der foregår. Vi sad derfor i første parket da der i dag dukkede en thailandsk soldat op med et brev og der blev sendt bud efter Dr. Simon. Når dagene bare går og man passer hver sit kan man godt lige glemme alvorden omkring en, men den blev lige bragt tilbage på det tidspunkt..

Når jeg kravler ud under moskitonettet om morgenen er det første der møder mig ordene der hænger over indgangen til hovedbygningen:
together we can make the world a better and meaningful place for living.
Den sætning rammer ret præcist det mål af håb og tro som man fornemmer herude, at lige her midt i lejren og med de midler og de muligheder der er prøver man at få det til at lykkes på bedst mulig måde. Der er masser af triste skæbner her, I flæng nævner jeg bare sygdom, lemlæstelse af miner, depressioner, druk og fattigdom, men på trods af det holder man fast i at det starter med den enkelte af os lige her og nu.
Må jeg anbefale at hænge et lille skilt på badeværelsesspejlet derhjemme med samme eller tilsvarende tekst! Når de kan herude så kan vi sandelig også derhjemme.

3 kommentarer:

Per sagde ...

hej mor. Savner dig HELT vilt. glæder mig til i kommer hjem. kys din skat johanne.

Jette Solveig sagde ...

Stinemor! Hvor er du rig med to sådanne dejlige piger, Gud og Per har givet dig!
Tak for din dejlige morgenbeskrivelse, vil tænke på jer hver morgen, når vi ser sneen, som er faldet om natten.
Mor

Stef_Lucie sagde ...

Så kom jeg endelig på...det er dejligt at følge med i hvad I laver og dine beskrivelser er så levende, at det er nemt at forestille sig hvordan livet er for Jer i og udenfor flygtningelejren. Det er godt nok en anden hverdag end vores, som har en langt større forudsigelighed og genkendelighed.
Hos os er der som altid run på. Der er pæd.dag med bestyrelsen i dag: tradition og fornyelsen...mon du kan kende KonTiki, når du vender tilbage ;)
Rejsen til Berlin er bestilt og betalt (bestyrelsen har givet et tilskud på 20.000, således at eleverne kun skal betale mad og transport i Berlin....vi rejser lige efter påskeferien, fra tirsdag til fredag. Niels, Henri og jeg tager med.
Vi er også så småt begyndt at spore os ind på Store Forestilling...som du kan se, så keder vi os ikke...
Du må gerne hilse Frederikke mange gange og selv må du tænke dig til et stort fedt knus fra mig...Stef